Om bostadsrättsföreningen BRF Säven 1

Föreningen förvaltar huset vid Kungsgatan, Hamngatan, Residensgatan och Vattugränd. Det som i gamla tider var känt som Palzoowska palatset och byggdes någon gång på 1840-talet.

Föreningens byggnader utgörs av två- och trevåningshus med 23 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt, 1st med hyresrätt samt 10 lokaler. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 3 290 kvm, varav 2 528 kvm lägenhetsyta.

KartvyNärområdesinformation

Allmänt

Centrala Vänersborg har en mysig och levande stadskärna kantad av såväl stora som små butiker och näringsidkare. I direkt anslutning till stadens gator ligger vackra Skräckleparken med vacker parkmiljö och långgrund sandstrand ut i Vänerns vatten.

Skolor/barnomsorg

Förskola och förskoleklass till och med årskurs 6 på Norra skolan. Högstadieskola på Huvudnässkolan.

Kommunikation

Ett par minuters promenadväg till Vänersborgs Resecentrum. Tåg Vänersborg- Göteborg ca 1 timma. X2000 Vänersborg-Stockholm ca 3,5 timmar. Malöga flygplats ca 15 minuter bilväg från Vänersborg.

Natur och fritid

Vänersborg erbjuder vacker kustmiljö med härliga vandringsleder och flertalet långgrunda stränder och badplatser. Vid Halle- och Hunneberg finns fina vandringsleder och härliga skogar.

Kultur och nöjen

I Vänersborg erbjuds ständigt ett brett utbud av evenemang. För aktuella program, se följande länkar:

Affärer och restauranger:

Gågatan kantas av butiker, restauranger och andra näringsidkare. Runt om i området erbjuds ett stort antal välsorterade livsmedelsbutiker och affärskedjor.

BRF Säven 1
Styrelsen